Za razliku od terapije klasične masaže, koja se koristi za relaksaciju, dubinska masaža tkiva se uobičajeno fokusira na konkretne probleme kao što su:

–       Kronična bol

–       Ograničena pokretljivost

–       Oporavak od ozljeda (npr. padovi, sportske ozljede I sl.)

–       Kronična bol u prstima, dlanu i šaci (poput sindroma karpalnog tunela)

–       Problemi s držanjem tijela

–       Bolovi od artritisa

–       Fibromijalgija

–       Napetost mišića ili grčevi

Vrlo je važno biti realan što jedna dubinska masaža tkiva može učiniti.

Mnogi ljudi pitaju za jači stisak, misleći da ako kozmetičar jednostavno pritisne snažnije – da će se riješiti svih svojih čvorića unutar sat vremena. To se ipak neće desiti.

Ustvari, najbolji se rezulati postižu kombinacijom ove terapije, te različitim vježbama kojima radite na držanju Vašeg tijela i načinu kretanja.

Što je dubinska masaža tkiva?

Dubinska masaža tkiva je vrsta terapije usmjerene da otpusti tenzije u dubljim slojevima tkiva u tijelu. Ovdje koristimo različite tehnike s rukama, šakama, laktovima i podlakticama, te dajemo koncentrirani pritisak na „problematično područje“ i „trigger points“ (točke okidanja) u tijelu.

Dubinska masaža tkiva je vrlo efikasna metoda za deblokiranje područja kroničnog stresa zbog iskrivljenosti, čestih (krivih) pokreta i starih dugotrajnih ozljeda.

Zbog prirode rada na dubinskom tkivu, komunikacija je esencijalna kako Vam terapija nebi postala neugodna. Imajte u umu da je bol vrlo vjerovatna reakcija nakon tretmana, te da trebate popiti mnogo vode, koja će Vam pomoći u odstranjivanju i čišćenju tijela od toksina koji su se oslobodili iz dubinskog tkiva tokom tretmana.

Ako to ne učinite, mogli bi imati bolove drugi dan. Također je moguće da ćete osjećati neku bol dan nakon dubinske masaže tkiva čak iako ste popili vodu. To znači samo da je mnogo toksina izbačeno iz tkiva.  No, ako se masaža učini ispravno, osjećati ćete se bolje nego ikad unutar dan ili dva.

Dubinska masaža tkiva se koristi mnogim istim pokretima i tehnikama poput švedske masaže, s tim da će pritisak biti više intezivan, sporiji, dublji, te koncentriran na područje napetosti i boli. Ovo je također vrlo fokusirani tip masaže, zbog toga jer terapeut radi na otklanjanju kronične tenzije mišića ili „čvorića“, također znane kao „adhezija“. 

Adhezije mogu blokirati cirkulaciju i uzrokovati bol, ograničenu pokretljivost i upalu. Dubinska masaža tkiva radi tako da fizički uništi adhezije da se tijelo oslobodi od bolova kako bi se mogli normalno kretati.

Švedska ili klasična masaža:

Postiže se kombinacijom laganih dodira, trljanja, gnječenja, lupkanja i treskanja. Postupak započinje laganim glađenjem mišića kako bi se oni opustili a potom se intenzitet masaže pojačava. Vrlo je bitan ambijent gdje se masaža izvodi. Potrebno je da odiše mirnoćom i skladom. Mogu ga upotpuniti mirisne esencije koje opuštaju duh i tijelo.

Sportska masaža:

Sportska masaža je masaža puno jačeg intenziteta i vrlo često se uz nju vežu pojmovi bolne masaže, što najčešće i je slučaj, međutim ipak ju treba prilagoditi stanju klijenta, posebice ako se radi o nekoj ozljedi. Krajnji cilj sportske masaže je postizanje duboke dekontrakcije mišića i reaktivacije krvotoka kako bi se poboljšala mobilnost zglobova a time se omogućila i normalna funkcija određenih dijelova tijela.

Aromaterapijska masaža:

Dobra aromaterapijska masaža predstavlja osim dobre tehnike i dobar odabir eteričnih ulja čiji mirisi trebaju izazvati osjećaj ugode i opuštenosti. Ne smije se miješati više od pet ulja jer bi to dovelo ili do neugodnog ili preintenzivnog mirisa. Izvorna eterična ulja se ne nanose direktno na kožu (osim lavandinog) nego se miješaju sa baznim uljima poput maslinovog, bademovog i sl. Ova masaža nema učinke poput sportske nego njen efekt dovodi do opuštanja i osjećaja zadovoljstva samim.

Limfna drenaža

Spada u ručne masažne tehnike, a namijenjena je uspješnijem protoku limfe. Limfna drenaža se izvodi na obrazu, rukama, nogama, trbuhu i bokovima.

Hot stone masaža

Ova masaža kombinira toplo i vrlo toplo kamenje specijalnog vulkanskog podrijetla koje dugo zadržava postignutu temperaturu, s hladnim kamenjem. Razvijena je na temelju drevnih tradicija.
Korištenje toplog kamenja u terapeutske svrhe staro je gotovo koliko i sam čovjek. U tradicijama drevnih civilizacija kamenje se upotrebljavalo u obredima, dijagnostici i u lječenju bolesti. Hot stone masaža je jedinstvena tehnika masaže koja omogučuje prožimanje termodinamičkih blagodati bazaltnog kamenja i blagotvornih svojstva eteričnih ulja. Rezultat je iznimno opuštajući doživljaj u kojem se sjedinjuju energija Zemlje i moć eteričnih ulja. Tijekom masaže iz organizma se oslobađa suvišna tekućina i uklanjaju toksične tvari. Masaža kamenjem prikladna je za one koji se žele osloboditi napetosti i grčeva u mišićima

Refleksoterapija

Podrijetlom dolazi iz drevnog Egipta i tradicija s Istoka. Ova drevna masaža refleksnih zona i točaka na stopalima učinkovito relaksira osobu, uspostavljajući nesmetani protok životne energije u cijelome tijelu poremećen stresnim načinom života.

Wellness Holističke Masaže – kombinirane tehnike masaže upotpunjene vrućim kamenjem, aroma esencijalnim uljima, vrućim biljnim pečatima, čokoladom, medom, vinom….Cilj im je opuštanje tijela i uma.

Kofeinska masaža

Masaža koju koriste svjetski poznati fizioterapeuti. Pandhy’s šećerna masaža izvodi se jedinstvenim proizvodom na tržištu – Pandhy’s medicinskim šećernim gelom! PANDHY’S je svjetski poznata kozmetička kompanija koja se ističe po prirodnim tretmanima temeljenim na visoko kvalitetnim šećernim pastama i prirodnim pripravcima. Zbog posebnosti preparata i načina rada daje brže rezultate nego klasična anticelulitna masaža. Radi se s 2% kofeinom koji je rastopljen u medicinskom šećernom gelu, a zahvaljujući malim molekulama šećera koje tijelo prepoznaje kao prirodni sastojak postiže se penetracija aktivnih tvari u dublje slojeve kože i brža razgradnja celulita. Pandhy`s masaža ima posebne pokrete koji u suradnji s šećernim gelom izazivaju hiperemiju što dovodi do brže razgradnje masnih stanica i izbacivanja štetnih tvari iz organizma.

Sweet Healing Detox masaža je nastala kao sinergija različitih masažnih tehnika i pokreta. Prilikom primjene Pandhy’s Šećernog gela za masažu razvijamo ovisno o tehnici slabiji ili jači vakuumski efekt. Kroz vakuumski efekt intenzivno stimuliramo mikrocirkulaciju te aktiviramo limfu i samim time izmjenu tvari u koži i mišićima.

Masaža u kombinaciji sa Pandhy’s Šećernim gelom i pastom dubinski izvlače nečistoće iz kože te su vrlo dobri ne samo kod bolnih stanja već i kod klijenata koji imaju problematičnu kožu leđa.